2021. július 16-18. közti időpontban került megrendezésre az Öreg-tó Nagyhalfogó Kupa a Mura horgászbolt szervezésében. Közel 10 éve nem volt a tavakon nagyhalfogó verseny, ez látszott is a kihívásokat és a klasszikus bányatavi horgászatot kedvelő pecások körében, mivel a versenylétszám a kihirdetést követő második nap már be is telt. 
12 csapat, összesen 24 horgásszal indult a nem éppen horgászbarát időjárással nehezített, amúgy sem könnyű pályán. De minden csapat jól vette az akadályokat, szép fogások születtek. 

Öreg-tó kupa csapatkép

Díjazott csapatok:
1. Proszenyák István - Mihovics István 42817 pont (hely: A5)
2. Nagy Dávid - Ernszt Gergő 24122 pont (hely: B7)
3. Farkas István - Peti István 27205 pont (hely: A2)
4. Kámán Martin - Császár Dániel 19355 pont (hely: B9)

Legnagyobb hal:
Sávoly Imre Amúr: 10,76kg (hely: A3)

Itt pedig Rodek Attila szervező összefoglalóját olvashatjátok a versenyről:
„A Mura horgászbolt szervezésében került megrendezésre Alsószemenyén, az Öreg-Tó Nagyhalfogó Kupa. Azt hiszem, az eddigi versenyeink közül ez sikerült a legjobban. Kitaláltunk egy pontozási rendszert, aminek köszönhetően a verseny utolsó perce is izgalmakkal telt el. A versenyt jó hangulat, példamutató szabálykövetés és hatalmas küzdés jellemezte. Vadvízre mentünk, vad időjárásban és vad halakat fárasztottunk. Volt napsütés, eső, szél, bögöly, szúnyog, töklevél, hínár, akadó. De még mennyi?  Nehéz terep, nem hátradőlős, leülős peca, hanem keresős, kihívásokkal teli embert próbáló C&R horgászat. A csapatok pedig jól szerepeltek vették az akadályokat. Nagyon szép fogások születtek és a vélelmezett nagy halakról már fényképes bizonyítékok is vannak, annak ellenére, hogy hirtelen sokan terheltük le a tavat. Köszönjük a Holtág Kft-nek, hogy lehetőséget adott egy ilyen jellegű horgászverseny lebonyolítására, s bár a vizeket a vadság jellemzi a környezet ami a horgászokat várja az megkérdőjelezhetetlen.” 

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönyjük a szervezést a Mura horgászbolt csapatának!

Reméljük még sok ilyen rendezvényben lesz részünk együtt, veletek!

Szebb fogások:


További képek a versenyről elérhetők Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=alsoszemenyeito&set=a.309808767335917