Az Alsószemenyei Öreg-tó bejáratától mindössze 150 méterre található a Hódvár vizitúra kikötő. Ha szeretne egy komplett családi programot hétvégére, akkor a horgászat mellett tudjuk ajánlani a Vidra Vízitúra által szervezett kenu és rafting túrákat is, melyek a tó közeléből indulnak vagy érnek véget. 

Kenuzás és családi-könnyű rafting Muraföldén a Mura folyón, Európa Amazonas-ánAz egyik legszebb és legérdekesebb magyar folyó. Vadregényessége, természeti értékei, biológiai sokfélesége-diverzitása, különleges és egyedi élővilága, izgalmas sodrása, vakítóan fehér kavicspadjai ellenére is méltatlanul az egyik legkevésbé evezett folyónk. Határfolyóként sokáig teljesen tiltott evezős útvonal volt, s bár jelenleg is engedélyt kell kérni a rendőrségtől és a nemzeti parktól is, de már van rá lehetőség, hogy megmutassuk neked a Mura folyó természeti szépségeit. A teljes magyar szakasz, amellett, hogy határfolyó, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként a Mura-menti Tájvédelmi Körzethez tartozik. Túrahelyszínünket a vadsága és szabályozatlansága miatt a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum részeként Európa Amazonasá-nak is nevezik.

Muraföldén, a Murán velünk kenuval és rafttal is túrázhatsz. A kenus és kajakos Mura túrát kizárólag gyakorlott evezősöknek ajánljuk. A raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrát kezdőknek, kisgyermekes családoknak, bátortalanabb felnőtteknek, vagy csapatépítési cél esetén, illetve magas vízállásnál ajánljuk, javasoljuk.

A túra időpontja:
április 1. és október 31. között jelentkezéstől függően bármikor, akár hétköznap is.

A túra nehézsége:
ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, úszótudás feltétel. Kezdők és gyerekes családok is jöhetnek, ők túravezető által kormányzott raftban túráznak.

További információk és jelentkezés: 
http://www.vidra-vizitura.hu/vizituraink/konnyu-vadviz/mura/

KerkaA Kerka folyó a szlovén Kerkafő község határában ered. A keskeny patakon bedőlt fák, lelógó ágak, fenék-küszöbök, vízinövény-szigetek vannak. Igazi érintetlen, vadregényes zalai táj. A teljes szakasz természetvédelmi terület. Olyan túrázókat várunk, akik különleges túrára vágynak, és nem riadnak vissza a kalandoktól.

Evezhetünk csak a Kerkán is, de akár úgy is, hogy a Kerkán indulunk, és a Kerka torkolat utána Murán folytatjuk utunkat.

A túra időpontja:
Tavasztól őszig igény esetén bármikor, akár hétköznap is.

További információk és jelentkezés:
http://www.vidra-vizitura.hu/vizituraink/sikvizi-turaink/kerka/

Ha felkeltette érdeklődését egy kis vízitúra ezen a gyönyörű vidéken, melyek a tó közelében vannak keresse bátran Atit a +36302164668 telefonszámon, az info@vidra-vizitura.hu e-mail címen vagy a fenti linkeken.